Kadangi EPBF atvėrė mums duris į Europą, pats laikas pradėti informuoti pulo bendruomenę apie reikšmingiausius įvykius už Lietuvos ribų. Atsiprašome tačiau neturime galymybių išversti į lietuvių kalbą.

Skaityti daugiau

Leonas Mončiunskas pademonstravo čempionišką charakterį ir nepaliko jokių šansų savo varžovams gruodžio 3 dieną Šiauliuose, sporto klube "Vijolė" įvykusiame paskutiniame 2011 metų turnyre "Margūno taurė". Į šias varžybas remiantis Lietuvos reitingo rezultatais buvo pakviesti 16 stipriausių vyrų ir 4 stipriausios moterys. Visų varžybų metu turėjome progą stebėti kvapą gniaužiančias dvikovas.

Skaityti daugiau

Lietuvos pulo federacija nuo 2012 metų gruodžio 1 dienos oficialiai tapo EPBF (European pocket billiard federation) nare. Apie tai sužinojome tik vakar lapkričio 26 dieną. O tai reiškia kad po šešerių metų pertraukos Lietuvos sportininkai vėl galės atstovauti savo šalį europos pirmenybėse.

Tai kas vakar atrodė nepasiekiama šiandien tapo realybe. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie narystės gavimo proceso. Greitu metu informuosime apie nacionalinės pulo rinktinės atrankos kriterijus ir tvarką.

Gruodžio 3 dieną Šiauliuose, sporto klube "Vijolė" įvyks užbaigiamasis pulo meistrų turnyras "Margūno taurė". Šiame turnyre galės dalyvauti tik tie sportininkai, kurie metų bėgyje įrodė, kad yra to verti. Lietuvos pulo federacija išsiųs vardinius kvietimus keturioms stipriausioms merginoms ir šešiolikai stipriausių vaikinų.

Meitrų dvikovas bus galima stebėti tiesiogiai sporto klubo "Vijolė" internetinėje svetainėje: http://vijole.eu/tiesiogine-transliacija/

Skaityti daugiau

Lapkričio 19-20 dienomis Kauno biliardo klube Entry įvyko reitinginės pirmos kategorijos varžybos – Lietuvos pool-9 čempionatas. Renginys pradžiugino gausiu dalyvių skaičiumi – 70 vyrų ir 18 moterų susirinko išmėginti savo jėgas prie biliardo stalo.

Skaityti daugiau

Po čempionato pirmos dienos liko keturios merginos, kurios rytoj sužais dėl medalių. Šiek tiek netikėtai iš varžybų iškrito Alberta Šimkevičiūtė, tačiau jos ketvirtfinalio varžovė Simona Milišauskaitė matomai buvo labiau nusiteikusi laimėti. Dar vienas įdomus ketvirtfinalio susitikimas vyko tarp Eglės Daunoraitės ir Agnės Jarušauskaitės. Rezultatu 7:1 pergalę šventė Agnė, tuom tartum parodydama, kad jos blankus startas baltijos lygos finale buvo tiesiog atsitiktinumas. Labai įtemptas susitikimas vyko tarp jaunosios Kamilės Saulytės ir Gretos Rudžionienės. Skaityti daugiau