Balandžio 29-30 dienomis Suomijoje, Hiuvinkės mieste, pulo klube Musta Kasi, įvyko pirmasis 2017-ųjų metų sezono Baltijos pulo renginys. Iš penkių skirtingų šalių susirinkę sportininkai galų gale turėjo pripažinti suomio Jani Siekkinen ir latvės Anna Prisjažņukos pranašumą – abu nugalėtojai į finalą prasibrovė nesulaukę nei vieno pralaimėjimo.

Iš trijų Lietuvos atstovų – klaipėdiečio K. Žadeikio jaun. ir kauniečių R. Vaizgėlos bei R. Kavaliausko – geriausiai pasirodė Kęstutis ir Rytis. Pastarasis pasipriešino minėtam kraštiečiui (7:4) ir latviui P. Ermansonui (7:6), Kęstutis nugalėjo estą Gunnar Pleer (7:3). Abu jie užėmė devintąsias vietas.

Vyrų grupėje iš viso varžėsi 28 sportininkai – kartu su minėtais lietuviais kartu dalyvavo ir Suomijos, Estijos, Latvijos ir vienas Baltarusijos sportininkas. Prizines vietas užėmė vien Suomijos atstovai: pusfinaliuose susitiko J. Siekkinen ir Marko Makkonen (8:4), Petri Makkonen ir Markus Juva  (5:8), finale M. Juvai nepavyko parodyti didesnio pasipriešinimo prieš nugalėtoją – kova baigėsi rezultatu 8:3.

Moterų ir veteranų grupėje susirungė 16 sportininkų, tad ir šalių įvairovė susiklostė mažesnė: Suomija, Estija ir Latvija. Tarp šios grupės prizininkų taip pat gausiausia suomių, tačiau pirmąją vietą iškovoti pavyko latvei, pusfinalio kovoje tik kontrolinėje partijoje įveikusiai Janne Lehiö. Taigi pusfinaliuose susitiko Juha Hyyryläinen ir Laura Saarinen (7:4) ir A. Prisjažņuka ir J. Lehiö (7:6), finalinės kovos rezultatas – 7:5.

Kitas Baltijos pulo lygos turas laukia Kaune, pulo klube Entry gegužės 27-28 dienomis – veikiausiai čia bus galima ne tik sutikti gerokai daugiau lietuvių, bet ir sulaukti aukštesnių rezultatų.