Prieš prasidedant vasaros ilgajai pertraukai, gegužės 20-ąją įvyko penktasis „Estrella Cup 2017“ etapas. Pulo varžybų į puikų orą neiškeitė tik patys ištikimiausieji. Kvalifikaciniuose etapuose šiek tiek netikėtai nei Evaldas Juknevičius, nei Vilius Varanka nesugebėjo prasibrauti ne tik kad iki prizinių vietų, tačiau net ir iki top-8.

Galiausiai pirmajame pusfinalyje susitiko Marius Jofė ir Vilius Schulte. Dvikovos pradžioje Vilius turėjo persvarą (2-4), tačiau vėliau padarė kelias klaidas, kuriomis Marius netruko pasinaudoti ir galiausiai iškovojo pirmąjį kelialapį į finalą (7-5).  Kitame pusfinalyje tarp Mindaugo Gedvygo ir Tomo Jablonskio vyko išties įtempta kova. Tomas turėjo iniciatyvą (4-2), tačiau Mindaugui pavyko sustyguoti savo žaidimą ir galiausiai abu sportininkai buvo priversti žaisti kontrolinę partiją. Joje Mindaugui šyptelėjo fortūna, įkrito neplanuotas 9-as rutulys ir tokiu būdu Mindaugas pasiėmė antrąjį bilietą į finalą Tomą su Viliumi paliekant su bronziniais apdovanojimais.

Finalinėje kovoje Marius Jofė iškart spurtavo (2-0), tačiau Mindaugas parodė charakterį laimėdamas 3 partijas iš eilės ir persverdamas rezultatą (2-3), tačiau Marius atsakė tuo pačiu (5-3) ir galiausiai iškovojo puikią pergalę (7-5) tapdamas pirmuoju sportininku, kuriam „Estrella Cup 2017“ sezone tą padaryti pavyko 2 kartus. Pergalė turnyre leido Mariui Jofei susigrąžinti pirmąją vietą „Estrella Cup 2017“ reitinge, kurį galima pamatyti šioje nuorodoje http://tournamentservice.net/ranking.php?id=952. Primename, kad sezono pabaigoje šio reitingo top-16 sportininkų bus pakviesti dalyvauti „Estrella Masters 2017“ uždarame turnyre (C kategorija), kurio metu bus išdalintas viso sezono metu kaupiamas prizinis fondas!

Visus turnyro rezultatus galima rasti http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=22544

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo penktasis iš septynių „Estrella Cup 2017" etapas. Priešpaskutinis šeštasis etapas (C kategorija) įvyks vasaros pabaigoje – rugpūčio mėn. 26 d.