Rugpjūčio 23–26 dienomis Olandijoje, Leende mieste, pirmą kartą vyko Europos jaunimo iki 23 metų (U23) pulo čempionatas, kuriame daugkartiniam Lietuvos čempionui Pijui Labučiui pavyko iškovoti sidabro medalį.

Pulo-9 rungtyje Lietuvos sportininkas iki finalo nuėjo nepatyręs nė vieno pralaimėjimo. Pirmajame etape rezultatu 9:4 jis laimėjo prieš A. Francisco (Portugalija). Sunkumų nesukėlė ir antrasis mačas prieš D. Vyvey (Belgija), pasibaigęs rezultatu 9:2. Įtempta kova laukė dėl patekimo į ketvirtfinalį – tik kontrolinėje partijoje pavyko įveikti S. Samuel (Portugalija). Toliau Lietuvos sportininkas sėkmingai tęsė savo laimėjimų seriją ir ketvirtfinalyje laimėjo prieš L. Andersson (Švedija) rezultatu 9:2, pusfinalyje – prieš C. Martikainen (Suomija) rezultatu 9:4.

Finaliniame susitikime prieš talentingą ir auksą kitoje disciplinoje jau iškovojusį J. Filler (Vokietija) po ilgos ir intensyvios kovos P. Labučiui tik per plauką nepavyko išplėšti auksinės pergalės. Vis dėlto rezultatu 7:9 teko pripažinti vokiečio pranašumą ir džiaugtis reikšmingu ne tik sportininkui, bet ir visai mūsų šaliai sidabro medaliu ir antrąja vieta Europoje.