Lapkričio 4d. įvyko "Estrella Masters 2017" sezono finalinis turnyras, kur savo lazdas surėmė top-16 "Estrella Cup '2017" reitingo žaidėjų. Pagrindiniai turnyro privalumai - susitikimai net iki 11 pergalių ir didžiulis, net per 7 "Estrella Cup" etapus, surinktas prizinis fondas.

Pirmose kovose susitiko Vilius Varanka ir Andrius Pajuodis. Nepaisant to, kad pradžioje Vilius buvo išsiveržęs į priekį ir vedė rezultatu 9-4, Andrius parodė charakterį ir laiku susigriebęs bandė Vilių pasivyti. Deja, laimėti Andriui nepavyko, bet rezultatas 11-9 atrodė solidžiai ir bauginančiai. Tomas Valiūnas su Dainium Vidžiūnu taip pat kovojo koja kojon, abu žaidėjai rinko partijas, klydo, klupo, tiesėsi, vė klydo... bet vienas kito nepaleido į priekį, kol galiausiai paaiškėjo, kad susitikime stipresnis buvo Tomas (11-8). Tarp Pauliaus Giedraičio ir Remigijaus Sviliaus panašios intrigos neišvydome. Kelias klaidas padaręs Paulius ir progas išnaudojęs Remigijus susitikimą baigė 11-3 ir Paulius keliavo toliau. Paskutiniame pirmojo rato susitikime Rytis Kavaliauskas žaidė stabiliai ir pakankamai gerai, kad Aleksėjų Teleginą išsiųstų namo vos su viena laimėta partija (11-1).

Antrajame rate nugalėtojų jau laukė keturi žaidėjai: Pijus Labutis, Justinas Bauža, Vytautas Sveikata ir Edgaras Jurelevičius. Daugkartinį Lietuvos čempioną Pijų gavęs Vilius Varanka tikriausiai vienintelis viso turnyro metu sugebėjo rimčiau jam pasipriešinti. Susitikimo metu vyko arši kova ir tik 11-9 Pijui pavyko galiausiai laimėti. Justinas Bauža surėmė lazdas su Tomu Valiūnu. Tomas pirmavo 6-2, vėliau 9-4, bet Justinas kovojo iki paskutiniųjų, rezultatą lygino ir lengvai nenorėjo paleisti Tomo į geriausių žaidėjų aštuntuką. Tačiau laiku susiėmęs Tomas, lemiamose partijose atsakingai sužaidęs laimėjo rezultatu 11-8. Vytautas Sveikata tikriausiai tikėjosi, kad jo kolega iš Marijampolės įveiks Paulių ir draugai galės sužaist kartu, bet Paulius susitikimo metu su Vytautu, panašiu rezultatu (11-4) išsiuntė namo ir antrą svečią iš Marijampolės. Edgaras Jurelevičius ilgai laukęs susitikimo, rodė puikų žaidimą. Žinoma Rytis nenusileido. Edgaras vedė, Rytis vijosi, vėliau jaunimas žaidė taškas į tašką ir savaime aišku, kad prireikė kontrolinės partijos, kurioje Edgaras parodė drąsą ir įmušęs tikrai sunkų 8 rutulį (na kontrolinėse partijose lengvų rutulių nebūna), laimėjo susitikimą (11-10).

Trečioje sesijoje žaidėjų jau laukė Martynas Aleksonis, Mindaugas Gedvygas, Vilius Schulte ir Marius Jofė. Martynas Aleksonis nebuvo labai patenkintas gavęs Pijų Labutį, visgi sunku jam pasipriešinti. Nors Martynas ir labai stengėsi, bet Pijus dar kartelį įrodė kas yra kas Lietuvoje ir rezultatu 11-3 šventė lengvą pergalę. Mindaugas Gedvygas energingai šokinėdamas aplink stalą rezultatu 11-2 išsiuntė namo Tomą Valiūną, kuris tikriausiai jau buvo pavargęs nuo ilgų ir varginančių dvikovų. Tarp Viliaus Schultės ir Pauliaus Giedraičio pradžioje vyko intriguojanti kova, bet Vilius išsiveržė į priekį ir rezultatu 11-6 laimėjo prieš Paulių. Kontrolinės partijos išvargintas Edgaras surėmė lazdas su Marium Jofe. Tarp šių žaidėjų vyko apylygė kova, o rezultatui esant 8-8 Marius visgi laimėjo lemiamas partijas ir pateko į turnyro pusfinalį (11-8).

Pusfinalyje tarp Mariaus ir Viliaus vyko ilga ir varginanti kova. Marius pabėgo į priekį 9-3, tačiau Vilius nepasidavė. Galiausiai rezultatu 11-8 Marius įveikė ir Vilių. Na o tuo metu Pijus jau seniai laukė finale, tokios jau yra to greito žaidimo pasekmės. Pusfinalyje Pijui pasipriešinti nepajėgęs Mindaugas Gedvygas (11-2) važiavo namo, o Pijus tiesiogine ta žodžio prasme stumdė rutulius kitu lazdos galu ir atlikinėjo pulo triukus, kad tik laikas greičiau praeitų...

Na ir kaip priklauso, finalas buvo vertas finalo - čia vyko didžiausia intriga, pati įdomiausia kova ir pats stipriausias susitikimas. Pijus Labutis prieš Marių Jofę. Prieš Pijų klaidų daryti negalima, na o Marius tikriausiai jų kažkiek padarė, gal net kiek per daug, kadangi rezultatu 11-0 Pijus laimėjo "Estrella Masters 2017" turnyrą ir namo išsivežė didžiulę taurę, paskendusią Estrella bulvių traškučių pakeliuose. Sveikiname prizininkus ir laukiame įdomių susitikimų sekančiame sezone!