Šeštadienį Katare, Dohoje, startavo pasaulio „pulas-9“ čempionatas, į kurį vardinį kvietimą po šiemet U-23 Europos čempionate iškovoto sidabro gavo ir 20-metis lietuvis Pijus Labutis.

Jaunuolis jau trejus metus neturi lygių Lietuvoje ir prieš savaitę laimėjęs visas keturias disciplinas iškovojo jau 13-ąjį iš eilės Lietuvos čempiono titulą. Pirmojoje kovoje Pijui teko itin grėsmingas varžovas. Tai patyręs 38-erių vokietis Thorstenas Hohmannas, jis net du kartus tapo pasaulio čempionu, kas yra pavykę tik keletui žaidėjų. Tačiau lietuvio priešininko autoritetas neišgąsdino ir Pijus pirmasis išsiveržė į priekį kovoje iki 9 laimėtų partijų. Esminis lūžis įvyko rezultatui esant 5:3 lietuvio naudai, kai po ilgos kovingos partijos Pijus padvigubino rezultatą (6:3). Po to jau nebeatsitiesė net ir patyręs varžovas, kurį Pijus tiesiog sutriuškino 9:3. Tai, be jokios abejonės, tituluočiausias ir labiausiai žinomas pulo žaidėjas, kurį kada nors yra nugalėjęs sportininkas iš Lietuvos. Ir tai – dar tik pradžia. Pijus tęs kovas čempionate kur kas labiau pasitikėdamas savo jėgomis. Kitas Pijaus varžovas – Abdulkhizar Hasanin iš Irako.

„Pieš Thorsteną turėjau keletą tikrai neblogų atkarpų. Pavyko atsilaikyti prieš startinį jaudulį. Kol kas esu patenkintas savo žaidimu ir, tikiuosi, sėkmingai žygiuoti toliau“, – po pirmosios pergalės įspūdžiais dalijosi Pijus Labutis.