Deja, bet Katare, Dohoje, vykstančiame pasaulio pulo čempionate 20-mečio Pijaus Labučio kelionė baigėsi prasidėjus atkrintamosioms varžyboms. Į jas Pijus pateko pačiu tiesiausiu keliu – 9:3 įveikdamas vokietį, dukart pasaulio čempioną Thorsteną Hohmanną (10 vieta WPA reitinge), bei 9:4 23-ejų sportininką iš Irako Abdulkhizarą Hasaniną.

Deja, dėl neįprastos burtų sistemos (paprastai laimėjus du kartus gaunamas varžovas iš tų, kurie tęsė kovas po pirmojo pralaimėjimo) Pijui 1/32 finalo etape teko vienas čempionato favoritų Chung Ko Ping (6 vieta WPA reitinge) iš Taivanio.

Lietuvis pirmasis pradėjo mačą pergale ir ilgą laiką pirmavo prieš varžovą, priversdamas jį nervintis ir klysti daug dažniau nei įprasta tokio lygio žaidėjui. Savo išmušimus Pijus dažniausiai pabaigdavo neprileisdamas varžovo prie stalo, o taivanietis tai padarė tik vieną kartą. Interneto transliaciją stebėję Lietuvos pulo entuziastai ne kartą bejėgiškai skėstelėjo rankomis – buvo keli epizodai, kai Chung Ko Ping lydėjo tiesiog neįtikėtina sėkmė ir lietuvis niekaip negalėjo atitrūkti. Įtampa pasiekė kulminaciją – mače iki 11 laimėtų partijų rezultatas buvo 7:7, 8:8, 9:9, 10:10. Pijus turėjo šansą baigti partiją savo išmušimu pirmaudamas 10:9, bet varžovui vėl nusišypsojo sėkmė – po Pijaus išmušimo krito baltas rutulys. Deja, tačiau po dvi valandas trukusio karo pergalę minimaliu rezultatu šventė taivanietis 10:11. Mūsų sportininkui teliko tenkintis 33-64 vieta.

„Mačą su Chung Ko Ping vertinu tikrai neblogai, žaidžiau užtikrintai ir solidžiai, tačiau kliuvo taktinio žaidimo klaidos. Ko yra išties aukšto lygio žaidėjas, todėl prieš jį neatleistinos net menkos klaidos. Šiek tiek nepasisekė esant rezutatui 10:9, tačiau toks yra tas žaidimas, tenka susitaikyti ir su pralaimėjimais. Iš esmės debiutinį pasirodymą vertinu labai gerai, pavyko parodyti savo šiuo metu demonstruojamą aukštą formą. Taip pat pasisekė stabiliai gerai sužaisti visus čempionato mačus, laikui bėgant tai darosi vis lengviau. Ši patirtis man iš tiesų bus neįkainojama ateityje dalyvaujant kitose varžybose,“ – tiesiai iš Kataro įspūdžiais pasidalijo Lietuvos sportininkas Pijus Labutis.

“Pirmam kartui – tai geresnis nei tikėtasi rezultatas. Ypač džiugina žaidimas, kurį demonstravo Pijus. Prieš pasaulinio lygio sportininkus jis ne tik nesutrikdavo, bet ir tvirtai laikė žaidimo gijas savo rankose bei atrodė geriau už juos. Gaila, kad pritrūko šiek tiek sėkmės, tačiau galime džiaugtis, kad Lietuvoje jau turime pasaulinio lygio sportininką, kuriam - dar tik 20 metų. Labai realu, kad artimiausiu metu Pijus skins medalius tarptautinėse arenose jau tarp vyrų, o ne tik tarp jaunimo. Tikimės, kad tai bus stiprus postūmis pului populiarinti Lietuvoje ir padės šia sporto šaka sudominti jaunus žaidėjus,” – džiūgavo Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis.

Visas susitikimo įrašas yra štai čia: https://youtu.be/D9LlRCjRZw8