Spausdinti
Peržiūros: 3648

Antradienį Trevize (Italija) baigėsi porą savaičių trukęs Europos pulo čempionatas. Jame geriausias Lietuvos pulo žaidėjas Pijus Labutis pasiekė kol kas didžiausią Lietuvos pulo istorijoje laimėjimą - iškovojo Europos jaunimo čempiono titulą. Ir net ne vieną, o du!

Pijus neturėjo lygių U-23 pulo-8 ir pulo-9 disciplinose. Konkurencingose varžybose Pijus didžiąją dalį susitikimų laimėjo užtikrintai ir tik pulas-9 finalas buvo kiek labiau įtemptas - dvikovos su vengru Oliveriu Szolnoki rezultatas buvo 9:7.

Po abiejų pergalių Pijus sulaukė asmeninio Prezidentės D. Grybauskaitės sveikinimo. Jos ekscelencija padėkojo jaunajam sportininkui ir palinkėjo, kad pergalės įkvėptų siekti dar geresnių rezultatų.

Pirmieji Europos čempiono titulai ir gausesnė nei įprastai rinktinė Lietuvos pulo bendruomenei reiškia labai daug. Tai ženklas, kad vis populiarėjantis Lietuvoje pulas darosi konkurencingas Europoje. Auga aktyviai sportuojančių žmonių skaičius (ypač vaikų ir jaunimo tarpe). Lietuvos Pulo Federacija aktyviai dirba, kad artimiausiu metu Lietuvos vardas pulo pasaulyje būtų vis labiau pastebimas ir tai tikrai ne paskutinės skambios pergalės.

Kitiems Lietuvos rinktinės nariams sekėsi ne taip gerai, tačiau jie visi kovojo garbingai ir įgijo daugiau patirties ateities kovoms. Moterų varžybose Evelina Jurelevičiūtė ir Simona Milišauskaitė užėmė 33-48 vietas. Neįgaliųjų kategorijoje Maksimas Suchanovas liko 13-as, o Gintas Jonauskas – 17-as. Vyrų grupėje Paulius Giedraitis liko 65-as. Komandinėse moterų varžybose E. Jurelevičiūtė ir S. Milišauskaitė liko 9 vietoje iš 14 komandų.