Lietuvos pulo federacija (LPF) – organizacija, siekianti populiarinti pulo sporto šaką Lietuvoje ir nuolat gerinti sąlygas sportininkams treniruotis bei varžytis. LPF vysto bendradarbiavimą su užsienio šalių biliardo federacijomis, organizuoja nacionalines ir tarptautines pulo varžybas, investuoja į perspektyviausius šalies sportininkus, kelia sportininkų, trenerių ir teisėjų kvalifikaciją ir bendrą šios sporto šakos lygį Lietuvoje. 

LPF buvo įkurta 2010 metų gegužę. Esame nepriklausoma, savarankiška, savanoriškai veikianti organizacija. Mūsų gretose – pulo žaidėjai, kuriems pulas yra ne vien laisvalaikio pramoga, bet ir hobis, aistra, sportas, gyvenimo būdas, o gal net pašaukimas.

Mūsų tolima vizija – matyti lietuvių pavardes pasaulio pulo reitingų dešimtuke. Tuo tikslu vykdome savo ambicingą misiją – stengiamės būti nuolat augančia, inovatyvia, dinamiška organizacija, visokeriopai remiančia pulo žaidėjus, besirūpinančia jų motyvacija ir padedančia jiems tobulėti.


MŪSŲ DARBAI

Patys esame pulo mėgėjai, todėl mes suinteresuoti šios sporto šakos populiarinimu. Norime sudaryti sąlygas pažangiausiems sportininkams išplaukti į tarptautinius vandenis, o jaunimui – suteikti galimybę treniruotis ir semtis žinių bei patirties iš geriausiųjų.

Nuo pat susikūrimo pradžios ėmėmės ryžtingų veiksmų: parengėme naują pulo varžybų sportinį reglamentą, patikslinome pulo žaidimų taisyklių vertimus į lietuvių kalbą, įvedėme naujas taisykles ir reikalavimus sportininkams, stipriai pagerinusius nacionalinių varžybų kokybę. Per porą metų užmezgėme artimus ryšius su Estijos ir Latvijos biliardo federacijomis, pelnėme tarptautinį EPBF (European Pocket Billiard Federation) pripažinimą. Taip pat Valstybinėje lietuvių kalbos komisijoje apgynėme teisę oficialiai naudoti žodį „pulas“ ir ėmėme reguliariai skelbti pulo naujienas žiniasklaidoje.

Į LPF veiklą žiūrime atsakingai, esame parengę ilgalaikį strateginių veiksmų planą, kuriuo vadovaujamės. Lig šiol atlikti darbai – tai pamatas ateities iniciatyvoms, kurių, tikime, reikia visai Lietuvos biliardo bendruomenei. Jaučiame stiprų pulo žaidėjų palaikymą ir tai mus įkvepia judėti pirmyn.


MŪSŲ NARIAI

LPF steigimo dokumentus 2010 metais pasirašė trys organizacijos – biliardo klubas „Entry“, biliardo klubas „Club 9“ ir Lietuvos moterų biliardo lyga.

Šiuo metu LPF sudaro septyni nariai:

Biliardo klubas "ENTRY", Kaunas
Lietuvos moterų biliardo lyga, Vilnius
Biliardo klubas  "CLUB 9", Kaunas
„8 BLACK BALL“, Klaipėda
"BILARDO 147", Telšiai
"Club9 Alytus", Alytus
 

MŪSŲ VALDYBA

LPF vadovauja federacijos prezidentas ir ne mažiau kaip šešių asmenų Valdyba. Prezidentas ir Valdyba yra renkami keturiems metams visuotinio narių susirinkimo metu.

Šiuo metu LPF valdybą sudaro Gintaras Petrovas (prezidentas, valdybos pirmininkas), Diana Jelinskienė, Tomas Verbickas, Jokūbas Žadeikis, Darius Parnarauskas ir Jevgenijus Silantjevas.

LPF nariais gali tapti tik juridinį statusą turinčios, nesiekiančios pelno visuomeninės organizacijos, kurių veikla orientuota į pulo sporto šakos populiarinimą. Esame atviri naujiems nariams.