Šį savaitgalį, vasario 26 – 27 dienomis, Kauno laisvalaikio centre „Undinė” įvyko pirmos kategorijos turnyras „Lietuvos pool-8 čempionatas 2011”, kurį organizavo Lietuvos pulo federacija (LPF) ir biliardo klubas „Club 9”. Čempionų vardus iškovojo kauniečiai Paulius Tamkevičius ir Alberta Šimkevičiūtė.

Ankstų šeštadienio rytą į Kauną susirinko didelis būrys biliardo profesionalų iš visos Lietuvos, viso startavo 69 vyrai ir 17 moterų. Čempionatas sulaukė tiek vienų tituluočiausių Lietuvos biliardo sportininkų, kurie per visą savo sportinę karjerą ne vieną kartą rankose laikė nugalėtojų taures, tiek naujų ir perspektyvių biliardo entuziastų. Čempionate visam sportininkų paradui dirigavo vyr. teisėjas Audrius Berulis.

 

Po visą dieną trukusių įnirtingų ir įdomių kovų, kurios vyko iki vėlyvo vakaro, paaiškėjo 16 stipriausių vyrų: M. Šiaudkulis, L. Mončiunskas, M. Nedzvieckas, A. Maksimov, Ž. Cemnolonskis, M. Paškevičius, P. Tamkevičius, T. Brikmanis, R. Grikšelis,  K. Afanasev, T. Martinkevičius, V. Zumaras, M. Berulis, H. Nevidauskas, E. Urbietis ir D. Armalis. 

 

Sekmadienio rytas prasidėjo aršiomis 16 stipriausių čempionato dalyvių kovomis prie biliardo stalo. Po įnirtingų kovų vyrų viename pusfinalyje susitiko ilgametę patirtį turintis Kauno biliardo klubo „Club 9“ narys Ž. Cemnolonskis ir perspektyvus laikinosios sostinės biliardo klubo „Entry“ žaidėjas P. Tamkevičius. Po permainingos kovos kelialapį į finalą pirmą kartą savo sportininko karjeroje iškovojo Paulius.

 

Kitame pusfinalyje susitiko kaunietis V. Zumaras ir vilnietis L. Mončiunskas. Jų susitikimui prireikė kontrolinės partijos. Lemiamą kovą pradėjusiam Vilardui išmušimo metu nekrito nė vienas rutulys. Leonas užtikrintai žaidė ir jau atrodė, kad priešininkas negaus galimybės prieiti prie biliardo stalo. Deja, likus vienam savam rutuliui žaidėjas atliko netikslų smūgį ir kauniečiui atsirado galimybė susitikimą baigti pergale. Tačiau nervinė įtampa Vilardui užkirto kelią į finalą. Šį įtemptą susitikimą laimėjo Vilniaus biliardo klubo „Pro club“ narys Leonas.

 

Finalinį susitikimą itin užtikrintai pradėjo Paulius. Po pirmųjų penkių susitikimų rezultatu 4:1  priekyje kaunietis. Daugkartinis biliardo turnyrų nugalėtojas Leonas net nesiruošė pasiduoti. Tačiau net ir agresyvus jo žaidimas nepadėjo persverti rezultato savo naudai. Rezultatu 7:2 Paulius Tamkevičius pirmą kartą savo karjeroje tapo Lietuvos pool-8 čempionu.

 

Moterų grupėje susirinkusios žaidėjos šeštadienio dieną siekė patekti į pusfinalį, išsikovoti vietą stipriausiųjų ketverte. Jau pirmąją dieną buvo sulaukta staigmenų. Į stipriausių merginų aštuntuką nepavyko pakliūti A. Jarušauskaitei, kuri buvo laikyta šio čempionato favorite. Kauno biliardo klubo „Entry“ atstovei dėl patekimo į aštuntuką teko pripažinti bendraklubės G. Aleknaitės pranašumą.

 

Po pirmojo rato paaiškėjo 8 stipriausios čempionato dalyvės. Nei vieno pralaimėjimo nepatyrė A. Šimkevičiūtė, J. Juotpalytė ir J. Juodžbalytė ir E. Daunoraitė. Prie jų prisijungė ir S. Milišauskaitė, G. Aleknaitė, V. Žukaitytė bei D. Šimkevičiūtė. Šioms merginoms teko bent kartą pripažinti savo varžovių pranašumą. Burtų kelių buvo išaiškintos poros, po jų susitikimų, kurie vyko iki vėlaus vakaro, pusfinalį pasiekė A. Šimkevičiūtė, E. Daunoraitė, G. Aleknaitė ir S. Milišauskaitė

 

Pusfinalyje Albertai teko kovoti su Egle, o Gintarei su Simona. Reitingo lyderės Alberta ir Simona nesunkiai įveikė savo priešininkes. Finalinį susitikimą itin užtikrintai pradėjo Alberta, kuri laimėjo pirmąsias dvi partijas. Tačiau vilnietei pavyko pasivyti kaunietę ir tolimesnė kova vyko taškas į tašką. Siekiant išsiaiškinti nugalėtoją prireikė kontrolinės partijos, kurioje pergalę šventė biliardo klubo „Club 9“ narė Alberta Šimkevičiūtė.