Šių metų Gegužės 7 dieną Klaipėdoje įvyko Lietuvos pulo federacijos ir biliardinės "Black Ball" organizuotas pulo turnyras “Klaipėdos Taurė 2011”. Be šeimininkų šiame turnyre dalyvavo nemažai šio sporto entuziastų iš Kauno, Vilniaus bei Šiaulių. Savo meistriškumą demonstruoti buvo pasiruošę 32 vyrai ir 9 moterys.

Jau nuo pat ryto prasidėjus įnirtingoms kovoms, netrūko staigmenų, kurios itin atkreipė dėmesį šio sporto aistruolių, kurie pranašavo lengvą kelią ilgamečiui šio žaidimo vilkui Raimondui Grušui (Klaipėda). Tačiau jau po pirmo savo susitikimo pastarajam teko pripažinti šių metų Lietuvos jaunimo čempiono Eimanto Šveikausko (Klaipėda) pranašumą, kuris tik lemiamoje partijoje išplėšė pergalę. Besidžiaugdamas Eimantas antram rate sutiko šaltakraujiškumu pasižymintį Mindaugą Šalkauską (Kaunas), kuris po atkaklios kovos iškovojo pergalę rezultatu 7:5.

Moterų tarpe taip pat netrūko staigmenų. Jau po pirmos kovos šių metų Baltijos pulo lygos II etapo nugalėtoja Agnė Jarušauskaitė (Kaunas) solidžia persvara nusileido greitai kylančiai reitingo laipteliais “Club 9” atstovei Danguolei Šimkevičiūtei, kuri šventė pergalę rezultatu 5:2.

Iki pat vakaro vykusiam pirmam etapui pralaimėjimo kartėlį teko pripažinti ne vienam šio sporto žinovui. Tad antrame etape susitiko tik patys stipriausi 8 vyrai ir stipriausios 4 moterys.

Vyrų tarpe antrame etape burtai lėmė susitikti Žilvinui Cemnolonskiui su Nerijum Blaževičiu, Domui Mineikiui su Edvinu Urbiečiu, Mindaugui Šalkauskui su Eimantu Šveikausku ir Vilardui Zumarui su Raimondu Grušu.

Jau nuo pirmų akimirkų šio etapo kovoje tarp Žilvino ir Nerijaus vyravo itin aukštas spaudimas, nes aukštą meistriškumą rodęs Žilvinas lengvai išsiveržė į priekį rezultatu 6:3 ir neskubėjo užbaigti susitikimo žaisdamas itin saugų bei gražų žaidimą. Tačiau jaunasis talentas Nerijus, pirmą kartą savo pulo karjeroje, žingsnis po žingsnio persvėrė rezultatą, ir nukovęs seną vilką pateko į stipriausiųjų ketvertuką.

Dar vieną staigmeną pateikė kiti du šio etapo varžovai. Tai Domas bei Edvinas. Nuo pat susitikimo pradžios atitrukęs Edvinas (5:2) rodė tai ko iš jo nesitikėjo nei vienas pulo aistruolis. Edvinui teko itin aukšto meistriškumo priešininkas, kuris šiuo metu užima 7-ąją vietą Lietuvos reitinge. Domas pajutęs jog gali nebespėti persverti rezultato, susikaupė ir pradėjo vytis Edviną. Tačiau psichologinis barjeras buvo per didelis ir Domui teko nusileisti rezultatu 9:7.

Jau vieną kartą susitikusiems Mindaugui su Eimantu, pastarajam buvo sunku susitaikyti su prieš tai patirtu pralaimėjimo kartėliu, tad ir šį kartą teko nusileisti Mindaugui rezultatu 9:5.

Paskutiniame ketvirtfinalyje susitiko du sportininkai, kurie nenorejo važiuoti namo be trofėjaus. Tai Vilardas ir Raimondas. Po ilgos ir įtemptos, finalo vertos dvikovos, rezultatu 9:7 pergalę šventė ir į pusfinalį išėjo Raimondas Grušas.

Pusfinaliuose neilgai trukę ir savo varžovus palikę ant trčios vietos pjedestalo laiptelio, pergales šventė ir į finalą pateko Mindaugas Šalkauskas su Edvinu Urbiečiu.

Finalinėje dvikovoje niekas nežinojo ko tikėtis, nes abu varžovai buvo verti pergalės. Nuo pat susitikimo pradžios Edvinas demonstravo itin aukšto lygio žaidimą ir išsiveržė į priekį rezultatu 5:3. Mindaugas stengėsi jo nepaleisti, tačiau šaltas Edvino būdas ir susikaupimas leido jam švęsti pergalę rezultatu 9:6.

Moterų pusfinaliuose sustiko Alberta Šimkevičiūtė su Jūrate Juodžbalyte ir Danguolė Šimkevičiūtė su Dovile Dagyte.

Abu pusfinaliai pasibaigė vienodu rezultatu - 7:1 ir sesės Šimkevičiūtės susitiko finalinėje dvikovoje.

Pirmą kartą per visą savo pulo karjerą į stipriausiųjų ketvertą pateko Jūratė ir Dovilė, jos liko trečioje vietoje. Tai yra aukščiausias jų pasiekimas.

Finale nei viena iš varžvių nenorėjo nusileisti. Nuo pat susitikimo pradžios pirmavusi Danguolė, įgijo gan solidžia persvara 5:2.  Tačiau Alberta, turinti ilgametę turnyrų patirtį bei žinanti, kaip tokiose situacijose elgtis, neleido sesei laimėti ir tik lemiamoje partijoje laimėjo susitikimą rezultatu 7:6.