Šeštadienį Kauno biliardo klube „Entry“ įvyko kasmetinis Lietuvos moterų biliardo lygos (LMBL) organizuojamas renginys, skirtas tik merginoms – „M8 Taurė 2011“. Turnyre savo jėgas nusprendė išbandyti net 27 merginos, atvykusios iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir, žinoma, Kauno.

„M8 Taurė 2011“ - tai pulo varžybos, skirtos visoms Lietuvos moterims, besidominčioms biliardu. Varžybų metu buvo žaidžiama aštuoniukė (Pool-8). Turnyras visoms dalyvėms buvo nemokamas.

Šio turnyro metu merginos varžėsi ne tik dėl pagrindinio renginio prizo – kelionės, tačiau viso renginio metu vyko įvairiausi konkursai, mini loterija. Taip pat renginio dalyvės rinko stilingiausią ir kovingiausią turnyro dalyves, kūrė ketureilius apie merginų biliardą.

Suskaičiavus balsavimo lapelius, kovingiausia turnyro dalyve buvo išrinkta šiaulietė Eglė Daunoraitė, kuriai įteiktas moteriškas atributas – kočėlas. Stilingiausia turnyro žaidėja dalyvės išrinko Viliją Žukaitytę. Jai atiteko ištikimiausio LMBL rėmėjo, reklamos agentūros„Aveiro“ įsteigtas prizas – vyno reikmenų dėžė.

Šmaikščiausią ketureilį sukūrė kaunietė Gintarė Aleknaitė, kuriai buvo įteiktos „Omnitel“ dovanos.

Biliardo konkursuose nugalėtojų vardus iškovojo Dovilė Dagytė, Sigita Stanaitytėir Audra Naujokaitė, kurioms atiteko „Baltijos kvapų“ įsteigtos dovanos.

Turnyro metu dalyvavo nemažai merginų, kurioms teko pirmą kartą į rankas pasiimti biliardo lazdą bei kovoti su stipresnėmis priešininkėmis. Todėl mūsų rėmėjas „Biljuva“ įsteigė prizą geriausiai pasirodžiusiai naujokei – naują biliardo lazdą. Ši nominacija atiteko Vaidai Jakaitytei.

Po įtemptų visos dienos kovų, vakare paaiškėjo stipriausių merginų 8-tukas: Alberta Šimkevičiūtė, Lina Prielaidaitė, Dovilė Dagytė, Agnė Jarušauskaitė, Danguolė Šimkevičiūtė, Živilė Tamulytė, Raimonda Bogdanavičiūtė ir Simona Milišauskaitė.

Trys ketvirtfinalio kovos baigėsi vienodu rezultatu 4:1, po kurių į pusfinalį pateko Alberta, Agnė, Živilė. Danguolė savo varžovę įveikė rezultatu 4:2 ir tapo paskutinė pusfinalininkė. Visos pusfinalio dalyvės buvo kaunietės.

Pirmajame pusfinalyje susitikime Alberta triuškinančiu rezultatu įveikė savo priešininkę Živilę, net 4:0. Gražiausia viso turnyro kova vyko tarp Agnės ir Danguolės, kurios kovojo dėl antro bilieto į finalą.

Abi žaidėjos žaidė taškas į tašką. Iš pradžių į priekį įsiveržė Danguolė, tačiau Agnė neketino nuleisti rankų ir rezultatą išlygino. Šiame pusfinalio susitikime prireikė kontrolinės partijos. Ant stalo likus vienam dryžuotam ir juodam kamuoliukui, eilė mušti perėjo Danguolei. Deja, žaidėja nepasinaudojo jai suteikta galimybe ir padarė klaidą. Agnė įmušusi juodą kamuoliuką šventė pergalę ir pateko į finalą.

Finalą labiau susikaupus pradėjo Agnė, kuri iš karto spurtavo. Alberta dar bandė kovoti, bet finalinėje kovoje stipresnė buvo Agnė, kurį šventė pergalę, rezultatu 5:2.

Agnė Jarušauskaitė tapo trečią kartą organizuoto turnyro „M8 Taurė 2011“ nugalėtoja. Turnyro nugalėtojai įteikta išskirtinė rankų darbo taurė. Kelionių organizatorius EURA čempionei padovanojo kelionę.

Lietuvos moterų biliardo lyga