Šią savaitę Kauno biliardo klube „Entry“ rinkosi vieni geriausių pulo žaidėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Estijos. Čia birželio 19-26 dienomis vyko jau antroji pulo stovykla, kurioje svečias iš Švedijos, biliardo pasaulyje plačiai pripažintas treneris, šiuo metu Norvegijos pulo rinktinės treneris Jorgen Sandman dalinosi patirtimi su šešiolika stovyklautojų.

Savaitės pradžioje penkiolika vyrų ir viena mergina laikė pirmojo, antrojo ir trečiojo lygio PAT (Playing Ability Test) testus. PAT-1 testą sėkmingai įveikė vienuolikametis Mark Magi iš Talino ir Andrius Paliulionis iš Vilniaus, atitinkamai surinkę 1098 ir 885 taškų. Linai Prielaidaitei pritrūko 38 taškų iki pirmosios PAT-1 emblemos. Jai pavyko surinkti 562 taškus.

Daugiausia, net 11 žaidėjų laikė PAT-2 testą. Surinkti virš 800 taškų ir užsitarnauti antrojo lygio emblemą pavyko Konstantinui Afanasjevui (991 taškai) ir Leonui Mončiunskui (928 taškai). Abiems sportininkams ateityje leista oficialiai laikyti PAT-3 testą. Pirmojo lygio emblemas, surinkę virš 600 taškų, gavo Joonas Saska (789 taškai) ir Mantas Nedzvieckas (743 taškai). Gaila tačiau likusiems testas kol kas pasirodė per sunkus.

Marius Jofė, Mindaugas Gedvygas ir Domas Mineikis laikė PAT-3 testą. Vis dėlto itin sudėtingi trečiojo lygio pratimai nei vienam žaidėjui neleido surinkti minimalaus reikalaujamo taškų skaičiaus (550) testui išlaikyti ir „juodąją“ PAT emblemą. Mindaugas Gedvygas surinko 487, Domas Mineikis – 484, o Marius Jofė - 333 taškų. Nepaisant to, žaidėjai savo rezultatais atrodė patenkinti ir ambicingai nusiteikę toliau treniruotis.

Antroje savaitės pusėje Jorgen Sandman pasakojo apie biliardo subtilybes, nuo kurių priklauso kiekvieno sportininko technika ir meistriškumas. Visi stovyklos dalyviai buvo individualiai konsultuojami, treneris įvardino pagrindines kiekvieno žaidėjo daromas klaidas ir nurodė, kaip geriausia jas ištaisyti.

Žinoma, nors savaitės intensyvių biliardo treniruočių nepakanka tapti profesionaliu sportininku, tačiau stovyklos dalyviai gavo neįkainojamų patarimų, kurių laikydamiesi ir nuosekliai treniruodamiesi galės toliau sparčiai tobulėti ir kelti Lietuvos pulo lygį.

Tikimasi tokią pat stovyklą surengti ir kitąmet.