Šių metų liepos 5 dieną biliardo klube "BlackBall" įvyko pirmas oficialus PAT-1 (playing ability test) testas Klaipėdoje. Net aštuoni pajūrio sportininkai panoro išbandyti savo jėgas net iš keturiolikos skirtingų užduočių susidedančiam ir beveik penkias valandas trunkančiam žaidėjo meistriškumo teste.

Tarp testo dalyvių buvo ir keli patyrę snukerio žaidėjai ir keletas dar tik pradedančių jaunųjų pulo žaidėjų, iš kurių jauniausiam vos dešimt metų teturinčiam Kęstučiui Žadeikiui jaunesniajam tai buvo puiki proga įvertinti savo jėgas prieš artėjantį Europos jaunimo čemionatą.

Geriausiai teste pasirodė Lietuvos snukerio pasaulyje gerai žinomas Roman Baradulin, kuris geriau už kitus atliko visus pratimus ir vienintelis iš visų sportininkų perkopė tūkstančio taškų ribą. Pagerinti savo anskstenį asmeninį rekordą pavyko Dimitrij Pliščiuk, kurio rezultatas 926 taškai. Perkopti 800 taškų ribą ir užsitikrinti tamsiai žalią emblemą pavyko Andriui Stoniui, Antanui Medelinskui ir Andrejui Maksimovui. Šie sportininkai ateityje galės oficaliai laikyti antro lygio PAT testą. Gi likusiems nors ir pavyko perkopti šešių šimtų taškų ribą, visgi reikės šiek tiek patobulėti ir pabandyti pagerinti savo rezultatus ateityje. Primename kad sportininkai gali oficialiai kartoti PAT testą ne anksčiau kaip po trijų mėnesių.

Visi rezultatai:

1. Roman Baradulin 1029
2. Dmitrij Polishuk 926
3. Andrius Stonis 849
4. Andrej Maksimov 819
5. Antanas Medelinskas 819
6. Tomas Martinkevicius 752
7. KestutisZadeikis jaun. 700
8. Paulius Černeckis 685

Lietuvos Pulo Federaciją dėkoja biliardo klubui "BlackBall" už pagalbą, o visiems sportininkams linki geros vasaros.