Leonas Mončiunskas pademonstravo čempionišką charakterį ir nepaliko jokių šansų savo varžovams gruodžio 3 dieną Šiauliuose, sporto klube "Vijolė" įvykusiame paskutiniame 2011 metų turnyre "Margūno taurė". Į šias varžybas remiantis Lietuvos reitingo rezultatais buvo pakviesti 16 stipriausių vyrų ir 4 stipriausios moterys. Visų varžybų metu turėjome progą stebėti kvapą gniaužiančias dvikovas.

Pakeliui į finalą Leonas Mončiunskas rezultatu 11:4 nugalėjo Mindaugą Paškevičių, rezultatu 11:7 Lietuvos pulo reitingo lyderį Marių Šiaudkulį ir rezultatu 11:3 patyrusį Žilviną Cemnolonskį.

Finale Leonas susikovė su savo klubiečiu, šiuo metu antrą vietą Lietuvos pulo reitinge užimančiu, Domu Mineikiu. Abu sportininkai finalo metu demonstravo labai brandų žaidimą ir neleido savo priešininkui toli atitrūkti. Susitikimo gale Leonui pavyko išsiveržti į priekį 10:7, tačiau Domas pademonstravęs visus savo sugebėjimus, rezultatą išlygino. Kontrolinės partijos išmušimą atlikęs Leonas, neleido savo jaunajam kolegai pakilti iš sportininko vietos - po labai gero išmušimo jis neskubėdamas, užtikrintai sumušė visus rutulius ir tapo Margūno taurės savininku.

Dėl trečios vietos Žilvinas Cemnolonskis rezultatu 11:4 nugalėjo jaunąjį Daumantą Dieninį, kuris tik per plauką nepateko į varžybų finalą. Pusfinalio susitikimo metu Daumantas net 8:3 pirmavo prieš savo gerą draugą Domą Mineikį. Tačiau matomai ilgas varžybų maratonas išsekino jaunąjį sportininką ir jis buvo priverstas nusileisti rezultatu 11:10.

Moterų pusfinaliuose Alberta Šinkevičiūtė nesunkiai nugalėjo savo jaunesnę seserį Danguolę Šimkevičiūtę rezultatu 9:4. Kitas pusfinalis tarp Eglės Daunoraitės ir Agnės Jarušauskaitės buvo visiška pirmojo priešingybė. Nuo pat pirmų susitikimo minučių vyko nuožmi kova. Rezultatui esant 8:6 Eglės naudai, Agnė nesugėbėjo pataikyti į paslėptą rutulį ir atrodė kad Eglė nesunkiai sumuš likusius du rutulius, tačiau viskas susiklostė priešingai. Eglė nesugebėjo užbaigti susitikimo, o Agnė gavusi dar vieną galimybę, laimėjo sekančias tris partijas ir nugalėjo rezultatu 9:8. 

Finalinis susitikimas tarp dviejų stipriausių Lietuvos merginų Albertos Šimkevičiūtės ir Agnės Jarušauskaitės baigėsi pirmosios pergale 9:5. Deja bet finaliniame susitikime neišvydome kovos. Abi sportininkės darė daug klaidų, o sėkmė tą dieną labiau šypsojosi Albertai.

Lietuvos pulo federacija dėkoja varžybų rėmėjui UAB "Margūnas", sporto klubui "Vijolė už varžybų organizavimą", Gintarui Petrovui už profesionalius pranešimus, Eglei Daunoraitei už nuostabias taures ir visiems sportininkams už nuostabų žaidimą.