Lietuvos komandinis čempionatas – neeilinės varžybos. Šiose varžybose komandinis darbas kur kas svarbesnis už individualų meistriškumą. Kad ir kokios pulo žvaigždės susirinktų į varžybas, viskas priklausys nuo bendro komandos žaidimo ir geriausio komandinio rezultato.

Šių metų klubinės taurės varžybų reglamente rasite keletą naujovių. Visų pirma, į žaidžiamas disciplinas pirmą kartą yra įtrauktas pool-10. Taip pat įvesta varžybų organizavimo naujovė – kontrolinis susitikimas, kuris bus žaidžiamas tik esant lygiam rezultatui tarp komandų. Kortrolinį susitikimą žais po du sportininkus iš kiekvienos komandos, kurie pasikeisdami smūgiuos po vieną mušimą.

Tarp pretendentų, galinčių laimėti 2011metų klubinę taurę – dabartiniai taurės šeimininkai „ProClub“ ir praėjusių metų finalininkai „Club9“. Ambicijų neslepia ir Kauno „Entry" bei Šiaulių „Vijolės" klubai. Konkurenciją didins ir Klaipėdos „Black Ball“ komanda, kuri visuomet sumaišydavo kortas favoritams.

Pereinamoji komandinė taurė po 2010 metų varžybų šiek tiek nukentėjo (grūmojame pirštu „ProClub“ nariams, kurie nenusaugojo šio pulo relikto!), tačiau iki gruodžio 17 dienos ji turėtų būti visiškai atrestauruota. Net pats Lietuvos pulo ambasadorius Algis Šalkauskas sutiko padėti ir žada pagaminti kai kurias taurės dalis. Taigi šių metų taurė bus dar vertingesnė ir dar labiau trokštama!

Šiek tiek istorijos
Lietuvos klubinės taurės varžybos pirmą kartą buvo suorganizuotos 1999 metais. Jas laimėjo ir pirmasis taure didžiavosi tuo metu gyvavęs Kauno biliardo klubas „Tete-a-tete“. Vėliau beveik kasmet komandinio čempionato laimėtojai keitėsi ir dar nei vienai komandai nepavyko išsaugoti klubinės taurės tris metus iš eilės.

1999 - Tete-a-tete (Kaunas)
2000 - Bilijardai (Kaunas)
2001 - Trys kampai (Kaunas)
2002 - Trys kampai (Kaunas)
2003 - Piramidė (Vilnius)
2004 - nebuvo varžybų
2005 - nebuvo varžybų
2006 - Entry (Kaunas)
2007 - Club9 (Kaunas)
2008 - Entry (Kaunas)
2009 - Club9 (Kaunas)
2010 - ProClub (Vilnius)
2011 - ????