Tikriausiai ne vienas yra girdėjęs apie garsiąją „Mosconi Taurę“, vykstančią nuo 1994-ųjų, kurioje kasmet akistaton stoja Europos ir Jungtinės Amerikos Valstijų pulo rinktinės. Nesutaikomi dviejų kontinentų varžovai žaidžia „devyniukę“, bandydami įrodyti savo pranašumą ir iškovoti taip trokštamą trofėjų. Kovos vyksta dvejetų ir vienetų susitikimuose.

Šiemet gruodžio 8 d. prasidėjęs turnyras į Las Vegasą vėl pritraukė stipriausius žaidėjus iš JAV bei Europos.

JAV rinktinė:

*Johnny Archer
*Mike Dechaine
*Rodney Morris
*Shawn Putnam
*Shane Van Boening

Europos rinktinė:

*Darren Appleton (Anglija)
*Niels Feijen (Nyderlandai)
*Chris Melling (Anglija)
*Ralf Souquet (Vokietija)
*Nick Van Den Berg (Nyderlandai)

Kad laimėtų, rinktinėms reikėjo surinkti 11 pergalių. 2010 m. taurės laimėtoja Europa siekė apginti pernai iškovotą trofėjų. Rinktinės sudėtis tik patvirtino itin rimtą jos nusiteikimą: D. Appleton – dukart laimėjęs „US Open“ turnyrą, „Terminatorius“ N. Feijen ir „Kaizeris“ R. Souquet, kuris iš visų europiečių yra dalyvavęs daugiausiai „Mosconi Taurės“ varžybų – net 15 kartų.

Pirmąją varžybų dieną iniciatyva priklausė Europos komandai. Puikiai žaidę europiečiai išsiveržė į priekį 4:1 ir užsitikrino pirminį pranašumą. Tačiau JAV nesiruošė lengvai pasiduoti savo sirgalių palaikomoje „MGM Grand Hotel“ arenoje. Puikiai žaidę dvejetų kovose, amerikiečiai laimėjo 3 kovas iš 5 ir skirtumą sumažino iki 6:4. Trečioji diena žadėjo daug įtampos ir įnirtingo žaidimo, tačiau netrukus D. Appleton ir N. Feijen palaužė JAV ryžtą. Abu žaidėjai itin darniai sužaidę poroje ir pelnytai nugalėję S. Putnam ir M. Dechaine tandemą, užvedė visą Europos komandą – ji laimėjo net 4 susitikimus iš 5 tą dieną. Rezultatas 10:5 europiečių naudai sužlugdė net optimistiškiausiai nusiteikusių JAV sirgalių viltis. Ketvirtoji diena prasidėjo liūdnais JAV komandos gerbėjų veidais. Vien tik pergalių serija galėjo sugrąžinti viltį į JAV stovyklą. Pirmieji prie stalo stojo Van Boening ir Van Den Berg. Gan lengvai susidorojęs su savo priešininku, Boening grąžino žiupsnelį įtampos į salės tribūnas. Antrojo susitikimo nekantriai laukė visi: prie stalo stojo vieni geriausių žaidėjų pasaulyje, savo rinktinių lyderiai – JAV komandos legenda J. Archer ir Europos grandas D. Appleton. Abu puikiai žinomi, pajėgūs ir tikri savo srities profesionalai. J. Archer puikiai susidorojo su įtampa ir gan įtikinamu rezultatu 6:3 nugalėjo D. Appleton. Šis susitikimas sukėlė visus sirgalius ant kojų, nes rezultatas tapo 10:7. Kitame susitikime susitiko N. Feijen ir R. Morris. Europos „Terminatorius“ demonstravo ramų ir tikslų žaidimą. Tuo tarpu R. Morris neatlaikė įtampos ir darė klaidas. Tai leido N. Feijen susirinkti paskutinius partijų rutulius ir laimėti lemiamą Europos ir JAV dvikovą. Laimėjęs prieš savo varžovą  6:3, jis padėjo tašką šių metų „Mosconi Taurės“ varžybose. Galutiniu rezultatu 11:7 Europos rinktinė įveikė JAV rinktinę ir išsaugojo varžybų taurę antrus metus iš eilės.

Tai buvo puikios varžybos su daug emocijų ir gražių kovų. Visas keturias dienas karaliavo aukščiausios klasės pulas. Sveikinimai Europos rinktinei!