2018 02 20

 

2018 metų LPF biudžeto projektas

 

PLANUOJAMOS PAJAMOS

 

Šaltinis

Suma, EUR

1.

KKSD lėšos

  6 000

2.

Rėmėjų lėšos

15 000

3.

Varžybų licencijos ir kiti mokesčiai

    500

4.

Varžybų startiniai įnašai

 4 500

 

Viso

26 000

 

PLANUOJAMOS IŠLAIDOS

 

Šaltinis

Suma, EUR

1.

Dalyvavimas 2018 Europos pulo čempionate.

6 500

2.

2018 Lietuvos pulo čempionato organizavimas.

9 000

3.

Pasiruošimas 2018 Europos čempionatui.

7 000

4.

Tarptautiniai narystės mokesčiai.

1 200

5.

Darbo užmokestis ir administravimo išlaidos.

1 500

6.

Kitos nenumatytos išlaidos

   800

 

Viso

26 000

 

Patvirtinta

 

Prezidentas                                                     Tomas Brikmanis

 

 

Lietuvos pulo rinktinės 2015 – 2018

 

2015.04.12 Europos čempionatas (Vale de Lobo, Portugalija)

  1. Henrikas Strolis
  2. Mindaugas Šalkauskas
  3. Agnė Jarušauskaitė
  4. Tatjana Vaitkienė

 

2015.07.21 Europos jaunimo čempionatas (Sankt Johan, Austrija)

  1. Kęstutis Žadeikis jaun.
  2. Pijus Labutis

 

2016.04.02 Europos čempionatas (Sankt Johan, Austrija)

  1. Pijus Labutis
  2. Ganusauskas Marius
  3. Agnė Jarušauskaitė
  4. Simona Milišauskaitė

 

2016.07.25 Europos jaunimo čempionatas (Tirana, Albanija)

  1. Kęstutis Žadeikis jaun.
  2. Rokas Gideikis

 

2016.11.15 Pasaulio jaunimo pulo čempionatas (Šanchajus, Kinija)

  1. Kęstutis Žadeikis jaun.

 

2017.03.31 Europos čempionatas (Albufeira, Portugalija)

  1. Pijus Labutis
  2. Tatjana Vaitkienė

 

2017.07.31 Europos jaunimo čempionatas (Leende, Nyderlandai)

  1. Kęstutis Žadeikis jaun.
  2. Mantas Ignotas
  3. Evelina Jurelevičiūtė

 

2017.08.22 Europos U23 čempionatas (Leende, Nyderlandai)

  1. Pijus Labutis
  2. Rytis Kavaliauskas

 

2017.12.07 Pasaulio pulo čempionatas (Doha, Kataras)

  1. Pijus Labutis

 

2018.07.19 Europos čempionatas (Veldhovenas, Nyderlandai)

  1. Pijus Labutis
  2. Simona Milišauskaitė
  3. Maksim Suchanov
  4. Gintas Jonauskas
  5. Tomas Brikmanis

2018.07.19 Jaunimo Europos čempionatas (Veldhovenas, Nyderlandai)

  1. Kęstutis Žadeikis
  2. Mantas Ignotas

2018.07.19 Europos U23 čempionatas (Veldhovenas, Nyderlandai)

  1. Pijus Labutis

LIETUVOS PULO FEDERACIJOS

VARŽYBŲ IR KITŲ RENGINIŲ ORGANIZAVIMO SAUGUMO TAISYKLĖS

 

Patvirtintos Lietuvos pulo federacijos valdybos (2014 m.spalio 19 d. / Posėdžio protokolo Nr.18)

 

  1. Bendrosios nuostatos
    • Šios taisyklės parengtos, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Kūno kultūros ir sporto įstatymo VI skyriaus 42 str. 3 p. Jos nustato komercinių ir nekomercinių renginių, nereglamentuojamų Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo (sportinių varžybų, koncertų, švenčių, teatralizuotų renginių, meninių ir reklaminių akcijų, pramogų ir atrakcionų parkų ir kitų viešų tokio pobūdžio renginių tam skirtose vietose), organizavimo Lietuvos Respublikoje tvarką bei organizatorių atsakomybę.
  2. Sąvokos
    • Aptarnaujantis personalas – pulo turnyrų sklandžią eigą užtikrinantis asmuo.
    • Biliardo klubas/asociacija– teisės aktų nustatyta tvarka įsteigtas juridinis asmuo, populiarinantis pulo sporto šaką.
    • Lietuvos pulo federacija (LPF) – nevyriausybinė sporto organizacija, kuri rūpinasi pulo populiarinimu, tarptautinių kontaktų plėtojimu ir pulo mėgėjų bei veteranų rėmimu. Lietuvos pulo federacija veikia vadovaudamasi Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu, kitais įstatymais, poįstatyminiais aktais, EPBF (European Pocket Billiards Federation) turnyrus rengiančių organizacijų patvirtintomis varžybų vykdymo taisyklėmis, turi Asociacijų įstatymo ir kitų įstatymų nustatytą veikimo, iniciatyvos bei sprendimų priėmimo laisvę.
    • Sportininkas (pulo žaidėjas)– fizinis asmuo, sistemingai besitreniruojantis, dalyvaujantis sporto varžybose, siekiantis kuo geresnių sporto rezultatų, nuosekliai keliantis savo sportinį meistriškumą.
    • Pulo renginys– pulo propagavimo, žmonių ugdymo, jų gebėjimų rodymo priemonė (pulo turnyras, varžybos, sporto stovykla, žaidynės, šventė, konferencija, konkursas, vakaras, paroda, susitikimas ir kt.).
    • Pulo varžybos – Lietuvos pulo federacijai priklausančių organizacijų narių atstovų varžymasis pagal iš anksto paskelbtus nuostatus, laikantis patvirtintų pulo varžybų vykdymo taisyklių, turint tikslą nustatyti nugalėtojus, prizininkus.
    • Varžybų vykdymo taisyklės– pulo varžybų organizatoriaus parengtas ir patvirtintas dokumentas, kuriame nurodomas varžybų tikslas ir uždaviniai, vykdymo vieta, laikas, programa, sistema, reikalavimai varžybų dalyviams, nugalėtojų nustatymo būdai ir kita.
    • Žiūrovas– asmuo, stebintis pulo renginį. Žiūrovai turi laikytis nustatytų saugumo taisyklių.
  3. Varžybų ir kitų renginių organizavimas bei organizatoriai
    • LPF varžybų ir kitų renginių organizatoriais, nustatytomis sąlygomis ir tvarka, gali būti:
      • asociacijos, įstojusios į Lietuvos pulo federaciją (Federacijos nariai).
      • kiti juridiniai asmenys, kurių santykis su Lietuvos pulo federacija yra aiškiai apibrėžtas atskiru susitarimu.
    • Organizatoriai gali organizuoti įvairius renginius (pulo varžybas, sporto stovyklas, tarptautines varžybas ir rungtynes, seminarus, konferencijas ir kt.).
    • LPF varžybų ir kitų renginių organizavimo bei organizatorių veikla grindžiama šiais principais:
    • žiūrovų ir pulo renginių dalyvių saugumo – vengti incidentų varžybų vietose ir už jų ribų, skatinti tinkamą žiūrovų ir žaidėjų elgesį;
    • kilnaus elgesio – moralinės savybės, apibūdinančios taurių motyvų padiktuotus žmonių poelgius, labai vertintinus sportinėse kovose;
    • nešališkumo – užtikrinti, kad rezultatai nebūtų iš anksto aiškūs, ir išlaikyti konkurencinę pusiausvyrą tarp pulo varžybose dalyvaujančių sportininkų;
    • tęstinumo – pulo organizacijos sudaro tinkamas sąlygas talentingiems pulo žaidėjams nepertraukiamai užsiimti sporto veikla ir dalyvauti tarptautiniuose pulo turnyruose.
  4. Renginių vieta
    • LPF varžybos ir kiti renginiai gali būti vykdomi specialiai tam skirtose vietose (Biliardo klubai, konferencijų salės, salės ir kt.), suderinus naudojimosi jomis sąlygas su bazių ar teritorijų valdytojais arba nuomotojais.
    • Už žalą, padarytą pulo varžybų dalyviams, pulo mėgėjams ar žiūrovams tokių varžybų metu dėl įrangos ar statinių, neatitinkančių saugumo, sanitarijos, higienos, priešgaisrinių ir kitų reikalavimų, naudojimo įstatymų nustatyta tvarka atsako sporto statinių savininkas ar teisėtas valdytojas.
    • LPF varžybos ir kiti renginiai turi būti vykdomi tik tokiose vietose (biliardo klubuose, konferencijų salėse, salėse, atvirose teritorijose ir kt.), kuriose galima užtikrinti žmonių saugumą. Tamsiu paros metu prieš renginį ir po jo apšviestose atvirose vietose ar teritorijose (renginio metu – jei reikia).
  5. Reikalavimai LPF varžybų ir kitų renginių organizatoriams
    • Lietuvos pulo federacija gali pavesti nacionalinio, regioninio ar vietinio lygio pulo varžybų organizavimą ir vykdymą kitoms pulo organizacijoms, įstojusioms į LPF (Federacijos nariams) ir atitinkančioms Kūno kultūros ir sporto departamento nustatytus kriterijus.
    • Visų lygių pulo varžybos ar renginiai vykdomi pagal varžybų nuostatus. Varžybų nuostatai gali būti parengti konkrečioms varžyboms arba visam čempionatui.
    • Varžybų ar renginio nuostatus rengia ir už jų vykdymą atsako varžybų ar renginio organizatorius.
    • Pulo varžybų ar renginių organizatoriai atsako už varžybų dalyvių, sporto specialistų, aptarnaujančio personalo, pulo mėgėjų ir žiūrovų saugumą pulo varžybų ar renginių metu.
    • Per varžybas ar renginį pulo mėgėjams ir žiūrovams turi būti sudaryta galimybė susipažinti su varžybų ar renginio saugumo reikalavimais. Jeigu pulo mėgėjai nesilaiko nustatytų varžybų ar renginio saugumo reikalavimų ir viešosios tvarkos taisyklių, organizatorius už žiūrovo patirtą ir (ar) kitiems sukeltą žalą neatsako.
    • LPF varžybų ir kitų renginių organizatoriai turi užtikrinti fizinių asmenų bei varžybose ar renginyje naudojamo turto saugumą:
      • savo ar saugos tarnybų pajėgomis palaikyti viešąją tvarką ir prižiūrėti varžybų ar renginio teritoriją, sporto bazę, kad į ją nebūtų įnešti ginklai, pirotechninės priemonės ir kiti daiktai, kuriais gali būti sužaloti asmenys.
      • rengiant sudėtingus ar potencialiai pavojingus renginius – su policija suderinti saugumo užtikrinimo planą, numatantį būdus ir priemones bei suderintus organizatorių ir policijos veiksmus.
      • LPF varžybų ir kitų renginių metu draudžiama:
        • į sporto bazę, varžybų ar renginio vietą įleisti nuo alkoholio, narkotikų ar psichotropinių medžiagų apsvaigusius asmenis bei asmenis, turinčius ginklų ar daiktų, kurie gali būti naudojami kaip ginklai;
        • naudoti agresyvius veiksmus, grasinimus, įžeidinėjimus ar smurtą žaidėjų, aptarnaujančio personalo, organizatorių atstovų, kitų žiūrovų ir bet kokių kitų asmenų atžvilgiu;
        • pulo varžybų ar renginių metu ar iš karto po jų varžybų ar renginio vietoje deginti įvairius daiktus, naudoti pirotechniką, petardas ar fejerverkus ir panašiai;
        • iškabinti pulo varžybų renginių vietoje įžeidžiančias, rasistines, tiesiogiai ar netiesiogiai provokuojančias smurtą iškabas, plakatus, atvaizdus, simbolius, tekstus ir pan.
      • LPF varžybų ir kitų renginių organizatoriai turi palaikyti švarą ir tvarką:
        • nedideliems renginiams ar varžyboms – palaikyti švarą ir tvarką, sutvarkyti renginio/varžybų vietą jam pasibaigus, jeigu sutartyse dėl bazių ar teritorijų naudojimosi sąlygų su bazių ar teritorijų valdytojais arba nuomotojais nėra numatyta kitaip;
        • dideliems renginiams ar varžyboms – sudaryti sutartis dėl švaros palaikymo ir teritorijos sutvarkymo su specialiomis, tokia veikla užsiimančiomis įmonėmis, jeigu sutartyse dėl bazių ar teritorijų naudojimosi sąlygų su bazių ar teritorijų valdytojais arba nuomotojais nėra numatyta kitaip;
        • varžybų ar renginių metu neviršyti garso lygio, būtinio įgarsinti renginio teritoriją ar vietą.

 

  1. Baigiamosios nuostatos
    • Organizatoriai atsako už renginio ar varžybų turinį ir kokybę, už dalyvių ir žiūrovų saugumą, taip pat už renginio ar varžybų ir pasiruošimo renginiui ar varžyboms metu naudojamo turto apsaugą.

2018 12 11

 

DĖL LIETUVOS PULO RINKTINĖS SUDARYMO

 

Vadovaujantis 2018 metų lapkričio 29 dienos Lietuvos pulo federacijos valdybos posėdyje Nr. 27 priimtu nutarimu dėl Lietuvos pulo rinktinės sudarymo kriterijų, skelbiu sportininkus atstovaujančius Lietuvą 2019 metų Europos čempionatuose:

 

Jaunučiai U17

Silantjevas Jokūbas (Panevėžys)

 

Moterys

Jurelevičiūtė Evelina (Kaunas)

 

Vyrai

Labutis Pijus (Vilnius)

Giedraitis Paulius (Kaunas)

 

Veteranai

Sulžickas Gintaras (Kaunas)

 

Prezidentas                                                     Tomas Brikmanis

2018 11 29

 

DĖL SPORTININKŲ DELEGAVIMO Į EUROPOS PULO ČEMPIONATUS

 

2018 m. lapkričio 29 d. Lietuvos pulo federacijos valdybos posėdyje priimti

kriterijai dėl sportininkų delegavimo į 2019 metų Europos pulo čempionatus.

Bendru sutarimu nutarta, kad į 2019 metų Europos (jaunučių U17, moterų, vyrų ir veteranų) čempionatus bus nominuoti sportininkai, remiantis 2018 metų Lietuvos pulo čempionato rezultatais: jaunučių U15, moterų, vyrų ir veteranų grupės pirmos vietos laimėtojai bendroje grupių įskaitoje, bei antros vietos laimėtojas bendroje vyrų grupės įskaitoje.

Tokiu atveju, jei bendroje įskaitoje sportininkai surinktų vienodą balų skaičių, atrankos kriterijai būtų sekantys:

  1. Laimėtų prizinių vietų skaičius 2018 metų Lietuvos pulo čempionate.
  2. Varžybų valdymo platformos „Tournament Sevice“ paskaičiuotas naudingumo koeficientas.
  3. Lietuvos pulo federacijos valdybos sprendimas.
  4. Papildomas atrankos turnyras.

 

 

 

 

Prezidentas                                                               Tomas Brikmanis

LIETUVOS PULO FEDERACIJOS

 VALDYBOS POSĖDŽIO PROTOKOLAS

 

2018-11-05 Nr. 25

Kaunas

 

 

Posėdis įvyko 2018-11-05, 19.00 val.

 

Posėdžio pirmininkas - Federacijos valdybos pirmininkas Tomas Brikmanis.

Posėdžio sekretorė – Evelina Jurelevičiūtė.

 

Dalyvauja: Tomas Brikmanis, Gintaras Petrovas, Edgaras Jurelevičius, Marius Jofė ir Vytautas Žebrauskas (sąrašas pridedamas, 1 priedas).

 

Nariai sušaukti pagal asociacijos įstatuose nustatytą tvarką.

 

Viso valdybą sudaro 6 nariai. Dalyvauja 5 nariai, sprendimų priėmimui reikalingas kvorumas yra.

 

Darbotvarkė:

 

  1. Naujas projektas - tarpklubinė pulo lyga pagal Edgaro Jurelevičiaus paruoštą projektą.
  2. Užsieniečių dalyvavimas Lietuvos pulo čempionate 2018 metais ir 2019 metais.
  3. Lietuvos pulo čempionato prizų paskirstymas.
  4. Lietuvos pulo komandinio čempionato dalyvių skaičius.

 

SVARSTYTA. Naujas projektas - tarpklubinė pulo lyga pagal Edgaro Jurelevičiaus paruoštą projektą.

 

NUTARTA:

Edgarui Jurelevičiui pristačius projektą (pridedamas tarpklubinės pulo lygos projektas, 2 priedas), nuspręsta skirti daugiau laiko kiekvienam asmeniškai įsigilinti į projekto detales. Projekto aptarimas nukeltas vėlesniam laikui.

 

SVARSTYTA. Užsieniečių dalyvavimas Lietuvos pulo čempionate 2018 metais ir 2019 metais.

 

NUTARTA:

Lietuvos pulo čempionate 2018 metais leisti dalyvauti Lietuvos Respublikos piliečiams ir Lietuvos Respublikos rezidentams. 2019 metais nutarta leisti dalyvauti tik Lietuvos Respublikos piliečiams. Pirmą arba antrą vietą bendroje įskaitoje laimėję ne Lietuvos piliečiai, negalės atstovauti Lietuvos Europos čempionate, todėl šią galimybę gaus sekantis bendroje įskaitoje esantis žaidėjas. 

 

SVARSTYTA. Lietuvos pulo čempionato prizų paskirstymas.

 

NUTARTA:

Vyrų grupėje: Bendros įskaitos pirmos vietos laimėtojui skirti pilną finansavimą (t.y. tūkstantis penki šimtai eurų) Europos čempionate, antrosios vietos laimėtojui skirti dalinį finansavimą (t.y. septyni šimtai penkiasdešimt eurų) Europos čempionate arba pilną finansavimą trijuose ( t.y. vienam etapui du šimtus penkiasdešimt eurų) „Mezz Cues Baltic Pool League“ etapuose.
Moterų grupėje: Bendros įskaitos pirmos vietos laimėtojai skirti pilną finansavimą ( t.y. du šimtus penkiasdešimt eurų) „Mezz Cues Baltic Pool League“ etape.

Veteranų grupėje: Bendros įskaitos pirmos vietos laimėtojui skirti pilną finansavimą ( t.y. du šimtus penkiasdešimt eurų) „Mezz Cues Baltic Pool League“ etape.

 

SVARSTYTA. Lietuvos pulo komandinio čempionato dalyvių skaičius.

 

NUTARTA.

Leisti kiekvienam klubui sudaryti ne daugiau kaip penkias komandas po tris narius (ketvirtas narys gali būti kaip atsarginis).

 

 

2 priedas

Lietuvos pulo klubų lyga 2019

Organizatorius Lietuvos Pulo Federacija.

Klubų lygos sezono trukmė. 2019 m. sausio 15 d. – 2019 gruodžio 1 d. Klubų ir komandų registracija vyksta iki 2018 m. gruodžio 31 d.

Lygos klubo sąvoka. Tai organizacija – žaidėjų sambūris, bet ne pulo klubas. Kiekvienas klubas savais būdais susiranda salę, kurioje yra bent du 9 pėdų, ant kurių galės vykti pulo lygos susitikimai numatytu laiku. Kadangi susitikimai vyks tiek išvykoje, tiek namuose, šeimininkai turi užtikrinti, kad svečių komandai stalai nekainuos nieko. Lygos klubo licencijos mokestis sezonui 50€. Kiekvienas klubas gali registruoti nuo 1 iki 5 komandų. Vienos komandos licencijos mokestis sezonui 15€.

Lygos struktūra. Visos lygos komandos bus suskirstytos į divizionus, kurių kiekis priklausys nuo lygos komandų skaičiaus ir pajėgumo. Vieną divizioną sudarys 8 komandos. Galioja sąlyga, kad pajėgiausiame divizione (Nacionaliniame) kiekvieną klubą galės atstovauti tik viena komanda. Kituose divizionuose vienas klubas galės turėti daugiau nei vieną komandą priklausomai nuo situacijos. Susitikimai divizione vyksta Round Robin principu. Dvi pirmąsias vietas divizione užėmusios komandos kitame sezone pakyla į aukštesnį divizioną, o dvi paskutines vietas užėmusios nusileidžia į žemesnį divizioną. Ši sąlyga negalioja, jeigu po šios rotacijos vienas iš klubų turės daugiau nei vieną komandą aukščiausiame divizione. Tokiu atveju rotacija nebus vykdoma.

Lygos susitikimai vyks 4 prieš 4. Bus žaidžiamos keturios skirtingos disciplinos (pulas-9, pulas-8, pulas-10 ir pulas-14+1). Susitikimo metu bus du turai. Prieš kiekvieną turą komandos kapitonai slaptai nurodys, kiekvieno žaidėjo žaidžiamą discipliną. Prieš antrą turą žaidėjai bus nurodomi tokia pačia tvarka, tačiau galioja sąlyga, kad žaidėjas nebegali žaisti tos pačios disciplinos per tą patį susitikimą. Pergalės atveju komanda gaus 3 taškus, lygiųjų (4-4) 1 tašką, pralaimėjimo 0 taškų.

Registracija ir komandų sudėtys. Registracijos metu kiekvienas klubas turi nurodyti registruojamų komandų skaičių ir visus klubo narius, kurie gaus lygos licenciją, leidžiančią atstovauti klubą lygos susitikimuose. Kiekvienai klubo komandai bus tituluojami 3 žaidėjai, kurie sudarys komandos branduolį ir prireikus galės pavaduoti tik aukštesnio lygmens diviziono komandos žaidėjus, tačiau sezono eigoje pagal žemiau pateiktas sąlygas bus įmanoma jų rotacija. Klubo žaidėjai nepriskirti jokiai komandai tampa atsarginiais ir gali atstovauti bet kurią klubo komandą. Tačiau atsarginiam žaidėjui sužaidus 3 susitikimus toje pačioje komandoje jis tampa fiksuotu šios komandos žaidėju ir gali pavaduoti tik aukštesnio lygmens diviziono komandos žaidėjus. Fiksuotam žaidėjui praleidus tris jo komandos susitikimus jis tampa atsarginiu žaidėju ir gali atstovauti bet kurią komandą.

Lygos kalendorius bus sudaromas nuo sausio 1 d. iki sausio 15 d. Visi lygos susitikimai vyks sekmadieniais ir jie bus pateikti kalendoriuje. Prieš patvirtinant galutinį lygos kalendorių, kiekvienam klubui bus išsiųstas preliminarus kalendorius su šio klubo komandų susitikimų datomis ir jie turės patvirtinti, kad pateiktomis datomis galės priimti svečius iš kitų klubų.

 

Techninis susitikimų reglamentas, aprangos kodas, etiketas, nuobaudos už vėlavimą ir neatvykimą į susitikimą - vis dar ruošiami.