Gegužės 5 d. Vilniuje neseniai duris atvėrusiame naujame biliardo  klube „Entry“ (Didžioji g. 28, III a.) vyks išskirtinai moterims ir merginoms skirtas biliardo renginys „M8 taurė“, į kurį dalyvės suvažiuoja iš visos Lietuvos jau  ketvirtus metus iš eilės. Renginio pradžia 9:30 val. Bus žaidžiamas pulo žaidimas „aštuoniukė“.  Varžybų iniciatyva, gimusi 2009 metais kelioms biliardo mėgėjoms, kasmet įgauna vis didesnį pagreitį, sulaukia vis daugiau dalyvių, žiūrovų, žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio.

Skaityti daugiau

Pirmasis šių metų Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos (BPL) etapas įvyko Estijoje, Tartu mieste, kurio metu tarpusavy susirungė pajėgiausi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir, kiek netikėtai, Bulgarijos sportininkai. Iš viso varžybose dalyvavo ir atskirose grupėse varžėsi 58 vyrai ir 15 moterų.

Po pirmosios dienos kovų paaiškėjo 8 stipriausi sportininkai vyrai ir 4 moterys.

Skaityti daugiau

Balandžio 21 dieną Italijoje, Trevize pasibaigusiame Euroture triumfavo vokietis Dominic Jentsch, finale net 8:1 nokautavęs patyrusį ispaną David Alcaide. Neseniai pasibaigusiame Europos čempionate Dominic taip pat triumfavo pulo-10 disciplinoje, todėl jį drąsiai galima vadinti šio žaidimo favoritu. Štai ką apie savo pergalę sako pats Dominic:

Skaityti daugiau

Pirmas etapas: Playing Ability Test – testą gali laikyti visi norintys atstovauti Lietuvą jaunimo Europos pulo čempionate ir pretenduoti į Lietuvos pulo federacijos finansavimą.

Kiekvienoje amžiaus grupėje į antrą atrankos etapą patenka 4 geriausius rezultatus Playing Ability Test pasiekę sportininkai, surinkę minimalų reikalaujamą taškų skaičių:

700 taškų PAT-2 – jaunimo grupėje (iki 18 metų)
600 taškų PAT-2 – jaunių grupėje (iki 16 metų)
850 taškų PAT-1 – mergaičių grupėje (iki 18 metų)
Skaityti daugiau

Po neabejotinos sėkmės 2011 metais lygos organizatoriai, rėmėjai ir biliardo klubai nusprendė tęsti Olympic-Online Baltic Pool League projektą.
Skaityti daugiau

Lietuvos pulo meistrai šį savaitgalį, balandžio 14-15 dienomis, Kaune  laisvalaikio centre „Undinė“ varžėsi dėl pirmą kartą organizuotos  „TOPsport taurė 2012“ taures.

Visą savaitgalį sportininkai iš visos Lietuvos kovojo dėl geriausio  žaidėjo vardo. Turnyre dalyvavo 56 vyrai, 6 veteranai ir net 20 moterų. Jau senokai  moterų grupėje varžėsi tiek daug žaidėjų. Tradiciškai daugiausiai  dalyvių buvo iš Kauno bei Vilniaus.

Skaityti daugiau