Tikriausiai ne vienas yra girdėjęs apie garsiąją „Mosconi Taurę“, vykstančią nuo 1994-ųjų, kurioje kasmet akistaton stoja Europos ir Jungtinės Amerikos Valstijų pulo rinktinės. Nesutaikomi dviejų kontinentų varžovai žaidžia „devyniukę“, bandydami įrodyti savo pranašumą ir iškovoti taip trokštamą trofėjų. Kovos vyksta dvejetų ir vienetų susitikimuose.

Šiemet gruodžio 8 d. prasidėjęs turnyras į Las Vegasą vėl pritraukė stipriausius žaidėjus iš JAV bei Europos.

JAV rinktinė:

Skaityti daugiau

Trisdešimt dvejų metų Denis Orcullo iš Filipinų pripažintas geriausiu 2011 metų sportininkų. Denis Orcullo laimėjo šių metų aštuoniukės pasaulio čempionatą, buvo trečias pasaulio devyniukės čempionate ir finišavo penktas pasaulio dešimtukės čempionate. Viso per 2011 metus Denis Orcullo surinko 2570 taškus, kurių pakako išlaikyti lyderio poziciją pagal WPA (pasaulio pulo asociacija) skaičiuojamą reitingą. Jo artimiausias varžovas Yukio Akagariyama iš Japonijos, laimėjęs šių metų pasaulio devyniukės čempionatą, su 2382 taškais rikiuojasi antras. Skaityti daugiau

Lietuvos komandinis čempionatas – neeilinės varžybos. Šiose varžybose komandinis darbas kur kas svarbesnis už individualų meistriškumą. Kad ir kokios pulo žvaigždės susirinktų į varžybas, viskas priklausys nuo bendro komandos žaidimo ir geriausio komandinio rezultato.

Skaityti daugiau

Kadangi EPBF atvėrė mums duris į Europą, pats laikas pradėti informuoti pulo bendruomenę apie reikšmingiausius įvykius už Lietuvos ribų. Atsiprašome tačiau neturime galymybių išversti į lietuvių kalbą.

Skaityti daugiau

Leonas Mončiunskas pademonstravo čempionišką charakterį ir nepaliko jokių šansų savo varžovams gruodžio 3 dieną Šiauliuose, sporto klube "Vijolė" įvykusiame paskutiniame 2011 metų turnyre "Margūno taurė". Į šias varžybas remiantis Lietuvos reitingo rezultatais buvo pakviesti 16 stipriausių vyrų ir 4 stipriausios moterys. Visų varžybų metu turėjome progą stebėti kvapą gniaužiančias dvikovas.

Skaityti daugiau

Lietuvos pulo federacija nuo 2012 metų gruodžio 1 dienos oficialiai tapo EPBF (European pocket billiard federation) nare. Apie tai sužinojome tik vakar lapkričio 26 dieną. O tai reiškia kad po šešerių metų pertraukos Lietuvos sportininkai vėl galės atstovauti savo šalį europos pirmenybėse.

Tai kas vakar atrodė nepasiekiama šiandien tapo realybe. Dėkojame visiems prisidėjusiems prie narystės gavimo proceso. Greitu metu informuosime apie nacionalinės pulo rinktinės atrankos kriterijus ir tvarką.